Pravno obvestilo

SPLOŠNE INFORMACIJE ZA ZAGOTAVLJANJE SKLADNOSTI S PREDPISI S PODROČJA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

Izjava o varovanju osebnih podatkov

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Silco, trgovina in proizvodnja, d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki ravnamo skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Silco, trgovina in proizvodnja, d.o.o. kot upravljavec osebnih podatkov posameznikom omogoča, da so seznanjeni z vsemi relevantnimi informacijami, ki se nanašajo na njihove osebne podatke. 

Za varstvo osebnih podatkov je odgovorna družba Silco, trgovina in proizvodnja, d.o.o. (v nadaljevanju: Silco d.o.o.), Šentrupert 5a, 3303 Gomilsko, davčna številka: SI35626127, matična številka: 1569953000.

Silco d.o.o. pridobiva osebne podatke posameznikov iz različnih virov. V večini primerov nam jih neposredno posredujejo stranke, ki se odločijo za naše storitve pri nas. Pridobivamo pa jih tudi na raznih dogodkih in s prijavo na prejemanje novic preko različnih komunikacijskih kanalov (npr. pošta, elektronska pošta, telefon/SMS). 

Silco d.o.o. osebne podatke hrani in varuje, tako da ne prihaja do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. Pri Silco d.o.o. se zavezujemo, da osebnih podatkov ne bomo posredovali, posodili ali prodali tretji osebi brez predhodnega obvestila in pridobitve vaše privolitve, brez ustreznih primernih zaščitnih ukrepov, ter da bomo osebne podatke obdelovali zgolj v okviru zakonitih pravnih podlag in izbranih namenov.

Silco d.o.o. zbranih osebnih podatkov ne prenaša oz. ne posreduje v tretje države.

Kako pridobimo vaše osebne podatke?

Silco d.o.o. zbira samo tiste podatke, ki jih s privoljenjem posredujete sami preko različnih komunikacijskih kanalov (npr. ob prijavi na elektronske novice, prijavi na naše dogodke, pri sodelovanju v nagradni igri, pri posredovanju povpraševanja za nakup izdelkov/materiala iz našega prodajnega asortimana itd).

V kakšen namen uporabljamo vaše podatke?

Vaše podatke, kateri vključujejo identifikacijo (npr. ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, ipd.), ob vašem privoljenju shranjujemo in uporabljamo za:

  • PREJEMANJE SPLOŠNIH NOVIC: Prejemali boste novosti, ugodnosti, ponudbe, vabila na dogodke, vabila za sodelovanje v nagradnih igrah ter vabila za sodelovanje pri anketiranju in raziskavah.
  • PREJEMANJE PRILAGOJENIH PONUDB: Prejemali boste prilagojeno ponudbo naših produktov in storitev ter ostale novosti, ugodnosti, vabila na dogodke, vabila za sodelovanje v nagradnih igrah in vabila na servise.
  • PREJEMANJE OSEBNO PRILAGOJENIH PONUDB: Upravljavec bo na osnovi individualne analize nakupovalnih navad, preteklih nakupih, vaših zanimanj in osebnih lastnosti (zlasti analize in vrednotenja, odpiranja elektronskih oglasov, klikov na ponujene linke, slikovnega materiala) in anketiranja oblikoval vaš osebnostni profil in temu primerno oblikoval ponudbo storitev za vas.

Vaših podatkov ne posredujemo tretji osebi. Prav tako vaših podatkov brez privoljenja ne objavljamo na družbenih omrežjih.

Internetne novice

Z vpisom elektronskega naslova na našo mailing listo boste občasno prejemali obvestila o ponudbi, akcijah, aktualnih dogodkih ipd.

Za vsakega naročnika na mailing listo beležimo naslednje osebne podatke:

  • Elektronski naslov
  • Ime, Priimek
  • Seznam ogledov vsebine in klikov na posamezne povezave znotraj vsake poslane novice

Statistika

Google Analytics – Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.

S kom delimo vaše podatke?

Naše podjetje deli vaše podatke o obisku spletne strani ali podatke o ogledu elektronskih sporočil s servisom Google Analytics. Nobenih drugih podatkov ne delimo s tretjo osebo.

Kako varujemo vaše podatke?

Ob prijavi na internetne novice se vaši podatki hranijo v bazi, ki se hrani na strežnikih, ki se fizično nahajajo na ozemlju republike Slovenije, med pošiljanjem pa se izvozi v Združene države Amerike, kjer so doma strežniki MailChimpa. 

Kako MailChimp skrbi za tvoje podatke si preberi tukaj: (https://kb.mailchimp.com/accounts/management/about-mailchimp-the-eu-swiss-privacy-shield-and-the-gdpr)

Kako dolgo shranjujemo vaše podatke in kakšne so vaše pravice za dostop do baze?

Vaše podatke hranimo, dokler sami izrecno ne izrazite željo po izbrisu podatkov oz. do 5 let po prenehanju pogodbenega razmerja. Razen za primere, ko zakon določa daljše obdobje in bodo vaši osebni podatki hranjeni skladno s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, ter s pravico, da lahko soglasje kadarkoli prekličete. Kadarkoli imate tudi pravico do vpogleda, spreminjana in posodabljanja. To storite tako, da preklic pošljete na e-naslov: info@silco-automotive.com ali po pošti na sedež naše družbe.

Posamezniki se lahko vedno »odjavijo« od prejemanja posameznih sporočil tudi preko komunikacijskega medija, na katerega so prejele določeno sporočilo. Povezava do odjave oz. informacija, kako odjavo realizirati, je v sporočilu. Zahteva posameznika po preklicu se bo zabeležila v sistemu in se začela uveljavljati nemudoma oz. najkasneje v 7 dneh od prejema vašega zahtevka.

Zagotavljanje storitev ni pogojena s podajo privolitve. Podaja privolitve je prostovoljna in v kolikor se posameznik odloči, da je ne želi podati oz. jo kasneje prekliče, to v nobenem primeru ne zmanjšuje pravic, izhajajoč iz poslovnega razmerja oz. za posameznika to ne predstavlja dodatnih stroškov oz. oteževalnih okoliščin.

Drugo

Silco, trgovina in proizvodnja, d.o.o. si pridružuje pravico do sprememb ali dopolnitev teh Splošnih informacij za zagotavljanje skladnosti s predpisi s področja varstva osebnih podatkov. Informacije so na voljo na spletni strani, pri komercialistih na terenu in naši maloprodajni trgovini.